Az isteni krémes -mandulás amit "niedersächseni mandulás vajas"-nak titulálnak.
sponsored links
Rátaláltam Eszterre, nagy-nagy örömömre.
Több recepttel találkozhattok a jövõben, amit nála leltem és most kipróbálásra vár.
Ez a mostani, isteni mandulás -vajas sütit pont nekem találták ki. Egyszerû, gyors és biztos siker. Szerintem elronthatatlan, Csak picit változtattam rajta, ugye az én örök spórolásom, a tésztát vaj helyet margarinnal készítettem, a tetejére pedig csak fele, azaz 5 dkg mandulát szórtam, de így is elégségesnek bizonyult.
A tejet meglangyosítottam,belemorzsoltam az élesztõt és a cukorból kivett 1 evõkanálnyival megszórtam. Mikor habosodott már az élesztõ, hozzáadtam a tojást, az olvasztott margarint,a maradék cukrot, a lisztet és a tetejére a sót. Habverõvel simára kevertem és letakarva kelesztettem míg duplájára nõtt.
Sütõpapírral bélelt lapra igazgattam. Nem volt egyszerû mûvelet, igyekeztem Eszter utasításait követve cca ...